Ontspanning1

  Topevenementen

  Dagtrips

  Wandelingen

1.1 Link kinder- en jeugdanimatie :

Kinderen die zich vervelen ? Middelkerke beschikt over verschillende glijbanen op de zeedijk en speelpleinen en skaterampen verspreid over het ganse grondgebied alsook een heus strandspeeldorp op het strand van Westende of een een speeljungle ‘Villa Babelou’ met 1000 m2 reuze legoblokken, ballenbaden en springkastelen.  Voor 6 tot 12 jarigen is er de kerst-, paas- en zomervakantie grabbelpas waarmee je kan deelnemen aan heel wat leuke activiteiten : knutselen, sporten, uitstappen, zelf koken en tal van andere boeiende activiteiten.  Wie ouder is dan 12 jaar kan zich een paraswappasje aanschaffen waarmee je kan deelnemen aan ‘op-maat-gemaakte activiteiten’ : uitstappen, sport, film, …  Tevens kan u bij  de Dienst Voor Toerisme een belevenispakket voor op het strand en in de duinen gratis ontlenen.  Houden de kinderen van strips of een spannende zoektocht ?  Dan is een vakantie in Middelkerke-Westende een groot feest met het stripdoolhof van 5 hectare in een maïslabyrint en het Milky Way Stripfestival.   

1.2. Link sportievelingen :

Als u van het sportieve type bent, dan heeft Middelkerke-Westende u heel wat te bieden :

-         ‘sport aan zee’ op het strand onder leiding van sportanimatoren en dit elke dag tijdens juli en augustus, behalve op zondag

-         Sportievelingen kunnen eveneens terecht in sporthal De Branding voor boogschieten, volleybal, basketbal, tafeltennis, ….

-         Middelkerke-dorp beschikt over een aangenaam 25 meter zwembad.   De allerkleinsten kunnen zich uitleven een afzonderlijk kinderbadje.  De grotere kinderen kunnen zich amuseren in de 60 meter lange glijbaan.  Naast de bubbelbaden en de sauna is er eveneens een mooie ligweide aangelegd.

-         Het sportpark is pas aangelegd tussen De Warande en het voetbalveld.  Onmogelijk u hier te vervelen ! Kies maar uit : een basketbalveld, een hindernissenparcours met death ride, touwenpiste, aquapiste, teamwork- en moeraspiste, een speelweide, een vijver met eiland, een Finse looppiste (1,4 km), een mountainbikeparcours (2 km) en een skateramp.  Het hindernissenparcours kan enkel onder begeleiding.

-         In het achterland van Middelkerke en Westende, net achter de duinenlijn, liggen diverse fietsroutes in een schitterend landschap op de actieve fietser te wachten : Godelieveroute (50km), Westhoekroute (48km), Schoorbakkeroute (48km), Freddy Maertens route (42km), Spermalieroute (32km), Tempelhofroute (19km), vaartroute (17km)

-         Voor wandelaars zijn er eveneens een aantal wandelroutes beschikbaar : polderpad (10km), Hoevepad (9km), Bamburgpad (8 km), Flerispad (8km), Ijselandpad (7,7 km).  Wandelaars kunnen tevens met een ervaren gids terecht in het natuurgebied De Warandeduinen , De Schuddebeurze of de Ijzermonding

-         Verder beschikt Middelkerke over diverse tennisterreinen, minigolfs, petanquebanen en Bowling De Kegel alsook over de enige golfclub aan de Westkust

1.3 Link cultuurfanaten :

- 2006 Beaufort : De Vlaamse Kust wordt opnieuw dé thuishaven van hedendaagse kunst. In Westende kun je Tom Classens ‘een gesmolten hoopje mens’ vinden. Op het Casino en het Epernayplein staan de baby’s van David Cerny en Luc Zeebroek alias Kamagurka stelt in de Sint-Theresiakapel van Westende één van zijn absurdistische schilderwerken tentoon

1.4. Link culinaire :

Op gastronomisch vlak weet Middelkerke en Westende U beslist te bekoren.  Enkele keren per jaar worden gastronomische themaweekends georganiseerd.  Bereid je alvast voor op culinaire momenten die je niet licht vergeet.

-         Valetentijnsweekend 10 tot 12 februari 2006

-         Wijnweekend 21 tot 23 april 2006

-         Visweekend 9 tot 11 juni 2006

-         Champagneweekend 12 tot 12 november 2006

2. Evenementen :

-         Valetentijnsweekend 10 tot 12 februari 2006

-         Wijnweekend 21 tot 23 april 2006

-         Visweekend 9 tot 11 juni 2006

-         Bierweekend 16 tot 18 juni 2006

-         Landbouwweekend 16 tot 17 september 2006

-         Champagneweekend 12 tot 12 november 2006

- sportieve evenementen :

-         Start Wielerwedstrijd 3-daagse De Panne- Koksijde : 28 maart 2006

-         Westend Surfhappening

-         Beach jumping Cup Westende : 30 juni 2006 – 2 juli 2007

-         28ste Internationale motorcross van de Westkust : 21 juli 2006

-         Sirene Jogging : 20 augustus 2006

-         Westend Ladies Tennis Cup :19 tot 27 augustus 2006

-         Mountainbiketoertocht : 29 oktober 2006

-         Noordzeecyclocross : 29 december 2006

 - evenementen voor kinderen :

-         Ezelcavalcade

-         Indianenfestival

-         Stripdoolhof : 1 juli 2006 – 31 augustus 2006

-         Splash

-         Milky Way stripfestival : 15 juli 2006 – 6 augustus 2006

- cultuurevenementen :

-         De Dijk Danst (mulicultureel dansfestival) : 19 juli 2006

-         Radio 2 zomerhit 2006 : 12 augustus 2006

-         Noordzeefakkeltocht : 18 augustus 2006

-         Westendse feesten : 25 tot 28 augustus 2006

-         Middelkerkse Country & Western Braderie : 25 tot 28 augustus 2006

-         Diverse vuurwerken en wekelijkse aperitiefconcerten

3. Bezienswaardigheden in de buurt en omgeving :

-         Villa Les Zéphyrs : Op een interactieve manier kan de geschiedenis van Westende-bad, de kustarchitektuur, de vrije tijd van de bourgeoisie en het huispersoneel van begin 20ste eeuw ontdekken.

-         De jacht- en vissershaven van Nieuwpoort

-         Excursies op zee, de IJzer en door de polders : met de Seastar tussen Oostende en Nieuwpoort, op de IJzer met de Weststar tussen Nieuwpoort en Diksmuide en door de polders  met de de Yserstar tussen Oostende en Brugge

-         Fort Napoleon te Oostende : Napoleon laat dit imposant fort in de duinen optrekken omdat het een aanval vreest vanuit Engeland op de haven van Oostende.

-         Earth explorer te Oostende : Maak de ontdekker in je los en experimenteer met meer dan 40 doe-activiteiten.  Trotseer aardbevingen, duiktochten in de oceaan, vulkaanuitbarstingen en tornado’s in 4 levensechte simulators.

-         Domein Raversijde in de duinengordel tussen Oostende en Middelkerke : 3 historische musea bij de zee, van de Middeleeuwen tot na de tweede wereldoorlog.  Openluchtmuseum Atlantikwall, een uniek geheel van bunkers en loopgraven, nauwkeurig heringericht zoals tijdens de eerste en tweede wereldoorlog. Het memoriaal Prins Karel met diens bijzondere leefwereld.  Het archeologisch museum Walraversijde met haar resten van een verdwenen Middeleeuwse visserdorp.

-         Plopsaland De Panne : de ideale uitstap voor families met kinderen tot 12 jaar in het land van Kabouter Plop, Samson & Gert, Piet Piraat, Wizzy & Woppy, Big & Betsy en Bumba.

-         De ijzertoren te Diksmuide : 22 verdiepingen herbergen geen stoffige verzameling uniformen en wapens maar betrekken de bezoeker in een supermodern, interactief gebeuren.

Diverse :

-         op www.middelkerke.be vind je alle informatie over Middelkerke en het toeristisch aanbod. 

-         De dienst voor toerisme te Middelkerke is bereikbaar via e-mail toerisme@middelkerke.be of via tel 059 30 03 68.  De dienst voor toerimse te Westende is bereikbaar via e-mail info.westende@middelkerke.be of  via tel 059 30 20 85

-         Mooie foto van het hindernissenparcour sportpark (toeristisch boek 2004)

-         Eventueel plattegrond in het boekje van middelkerke en westende op blz3 of via www.middelkerke.be/ toerisme > wegwijs